Aduhai Cinta

Download Aduhai Cinta PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831247686
Pages : 521 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Aduhai Cinta :

Download or read book Aduhai Cinta written by Samsiah Mohd Noor and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 521 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: “Aduhai Cinta… apa ada padamu?” Itulah keluhan Suri Abadi. Dia tidak Nampak cinta bersama Hermand, apatah lagi untuk menikmati indahnya cinta bersama lelaki yang kaku dan kelu itu. Untuk rindu, jauh sekali kerana lelaki itu tidak romantik dan gemar memungkiri janji. Namun, bunga-bunga cinta mulai mewarnai hidup si gadis apabila dia bertemu dengan Fard Fahim yang memiliki sifat romantik dan penyayang. Fard Fahim hadir bersama wangian mawar putih yang sentiasa mengiringi pertemuan mereka. Suri Abadi nampak cinta di mana-mana. Kehadiran Fard Fahim mengindahkan dunia cintanya yang suram selama ini. Dia mula hanyut menyulam mimpi dan harap an bersama lelaki itu.

Cinta Untuk Disewa

Download Cinta Untuk Disewa PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831248386
Pages : 585 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Cinta Untuk Disewa :

Download or read book Cinta Untuk Disewa written by Lynn Dayana and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 585 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Hei, ini doktor cintalah! Doktor cinta yang menyewa cintanya untuk mereka yang buntu dalam menilai rasa. Itulah Anis Sofea. Namun, bila cinta mula bertandang di hati, dia kibar bendera putih. Dia menjadi doktor cinta yang gagal. Pertama; Anis jatuh cinta pada Iskandar, sahabat baiknya. Tapi... cintanya tidak berbalas, malah terus terpendam. Parah! Kedua; Hatinya terpaut pada Kamarul Bahrain. “He is amazing!” Tapi sayang, Kamal lelaki yang sudah berhenti percaya pada cinta. Ketiga; Ashraf Hadi, lelaki paling cerewet yang pernah Anis jumpa. Kamal kata, Ashraf itu sesuai untuk dirinya. Gila apa? Ashraf itu karbon dioksida, bukan oksigen!

Cinta Hujan Panas

Download Cinta Hujan Panas PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831248546
Pages : 554 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Cinta Hujan Panas :

Download or read book Cinta Hujan Panas written by Emma Maizura and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 554 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: MIA ZARA, bukanlah model popular. Dia datang ke Kuala Lumpur untuk temu duga kerja setelah dipaksa keluarga angkatnya. Sebelum sempat ditemu duga, dia terpaksa menjadi isteri kepada lelaki yang dia benci demi maruah dirinya yang tercalar. “Awak ingat kita suka sangat dengan perkahwinan ini? Kita buat ni demi maruah diri kita. Kalau apa-apa terjadi selepas peristiwa malam itu, nasib kita terjamin. Masyarakat tak pandang serong pada kita!” Munif, cucu hartawan terkenal. Seorang yang kacak dan sukakan perempuan cantik dan seksi. Belum sempat menikmati zaman bujangnya, dia dipaksa berkahwin. Perkahwinan itu adalah satu kesilapan besar bagi dirinya. Bagaimana dia boleh terjebak dalam perangkap gadis itu? Dia yakin apa yang berlaku adalah muslihat gadis itu untuk menjerat dirinya. Untuk membalas dendam pada gadis itu, dia melancarkan ‘perang.’ “Kau jangan ingat senang-senang aku nak lepaskan kau! Kau jangan nak berlagak jadi puan besar pula! Kau mesti buat kerja dalam rumah ni. Mulai esok, kau mesti sediakan segala keperluan aku!” Inilah kisah Mia Zara dan Munif. Rumah tangga yang dibina bagaikan kapal karam sebelum belayar. Namun, jodoh itu rahsia ALLAH, tiada siapa tahu apa akan terjadi.

7 Warna Cinta

Download 7 Warna Cinta PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831249550
Pages : 534 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review 7 Warna Cinta :

Download or read book 7 Warna Cinta written by Fida Rohani and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 534 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Cinta yang Kamilia lalui jauh berbeza dengan apa yang diimpikan. Dia diuji dengan derita dan kekecewaan. Hatinya menangis tidak berlagu bila Dani menghilang tanpa kata dan janji. Kerana kecewa, dia serik untuk bercinta lagi. Namun demi kasihkan ibunya, Kamilia rela menjadi isteri Zamri. Dia cuba membuka pintu cinta seluas-luasnya. Tapi, lelaki itu terlalu cemburu atas alasan kerana sayang. Dia rimas bila hidupnya bagai remote control. Akhirnya, mereka berpisah.

Cinta Kuasa Tinggi

Download Cinta Kuasa Tinggi PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831249154
Pages : 697 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Cinta Kuasa Tinggi :

Download or read book Cinta Kuasa Tinggi written by Azleya Shadzalin and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 697 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Que bekerja sebagai penghantar surat. Dia sangat komited dengan kerjanya walaupun dia berpelajaran tinggi. El, bosnya sangat tegas dan suka memaksa. Que sangat bengang. Rupa-rupanya dalam diam, El suka pada Que. Dia suka tengok Que marah dan berbalas kata dengannya. Cuma satu sikap Que yang paling El tidak suka. Que kaki motor dan ada Kelab Motosikal Berkuasa Tinggi. Akhirnya, mereka berkahwin juga. Akibat dua-dua keras kepala dan ego, mereka berpisah tanpa lafaz. Lima tahun Que hidup di Jepun. Selama itu, dia membesarkan anaknya sendiri. Selama itu juga El mencari. Akhirnya, selepas penat bermain dengan takdir, pertemuan terjadi semula. Kekusutan terlerai dan mereka gembira akhirnya.

Lembayung Cinta

Download Lembayung Cinta PDF

Author :
Publisher : Pelangi ePublishing Sdn Bhd
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789670351780
Pages : 279 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.6/5 (73 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Lembayung Cinta :

Download or read book Lembayung Cinta written by Enchelah and published by Pelangi ePublishing Sdn Bhd. This book was released on 2012-07-01 with total page 279 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Selepas kematian suaminya, Mariam terpaksa mengambil alih tugas sebagai ketua keluarga kepada dua orang anak remaja, Adam dan Marsya. Pada masa yang sama, Mariam terpaksa pula berdepan dengan perubahan perilaku Adam yang hampir menjerumuskan remaja itu dalam gejala sosial. Kekentalan semangat, disokong oleh kasih sayang Marsya dan nilai persahabatan Jaroh, memberikan kekuatan kepada Mariam untuk menempuh kegetiran hidupnya. Kehadiran Lembayung Cinta dalam keluarga Mariam dan anak-anaknya memberi suntikan misteri kepada kisah yang penuh dengan resmi remaja masa kini dan semangat ukhwah ini, yang mampu menyentuh emosi pembaca. Apakah misteri Lembayung Cinta? Bagaimana Lembayung Cinta mampu memberikan kekuatan kepada seorang ibu tunggal? Ikuti cerita selanjutnya dalam Lembayung Cinta.

Malaysian Cinema, Asian Film

Download Malaysian Cinema, Asian Film PDF

Author :
Publisher : Amsterdam University Press
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9053565809
Pages : 306 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.5/5 (658 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Malaysian Cinema, Asian Film :

Download or read book Malaysian Cinema, Asian Film written by William Van der Heide and published by Amsterdam University Press. This book was released on 2002 with total page 306 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Annotation Elizabeth A. Kaye specializes in communications as part of her coaching and consulting practice. She has edited Requirements for Certification since the 2000-01 edition.

BIMBINGAN DAN KONSELING BERPARADIGMA PROFETIK

Download BIMBINGAN DAN KONSELING BERPARADIGMA PROFETIK PDF

Author :
Publisher : UAD PRESS
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9786235635651
Pages : 272 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.2/5 (356 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review BIMBINGAN DAN KONSELING BERPARADIGMA PROFETIK :

Download or read book BIMBINGAN DAN KONSELING BERPARADIGMA PROFETIK written by Hardi Santosa and published by UAD PRESS. This book was released on 2022-11-18 with total page 272 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Dalam perspektif tujuan penciptaan manusia, Tuhan menghendaki agar manusia senantiasa beribadah dan menjadi pembawa rahmat bagi alam semesta serta wakil Tuhan (khalifah) di bumi (Qs. Adz-Dzariyat [51]: 56; Al-Anbiyâ’ [21]:107; Al-Baqarah [2]: 30). Amanah Tuhan yang diberikan kepada manusia untuk mengemban tugas sebagai wakil Tuhan di dunia bukanlah perkara mudah, sebab disisi lain manusia juga dibekali nafsu syahwat yang berpotensi untuk berbuat jahat. Dua potensi tersebut hanya merupakan simbul kemanusiaan manusia sehingga cita-cita untuk dapat mencapai perkembangan secara optimal masih membutuhkan ikhtiar dan bimbingan. Meskipun diakui fitrah manusia merupakan fitrah Tuhan yang menjadikan manusia sebagai wakil Tuhan di bumi (khalifah fil ardh), tetapi fitrah tersebut tidak secara otomatis dapat berfungsi dengan baik. Pada kenyataannya, sering kali manusia lebih dikuasai oleh nafsu syahwat dan beragam kenikmatan diniawi sehingga fitrah kebaikan manusia sering kali tertutup dan tidak dapat melihat kebaikan. Dalam kondisi ini, hampir dipastikan seseorang tidak dapat mencapai perkembangannya secara optimal. Untuk itu, diperlukan layanan bimbingan dan konseling yang dapat mengembalikan manusia kepada jalan Tuhan. Untuk dapat membimbing manusia kepada jalan Tuhan, maka manusia harus dipandang secara hakikat sebagai makhluk Tuhan. Sebab tafsiran terhadap manusia akan berimplikasi pada bagaimana manusia tersebut diperlakukan. Buku Bimbingan dan Konseling berparadigma Profetik ini memandang manusia secara utuh sebagai makhluk yang berdimensi fisik, akal, dan spiritual. Manusia bebas menentukan tingkah lakunya berdasarkan pikiran, perasaan dan kemauannya, tetapi pada saat yang bersamaan manusia juga bertanggung jawab terhadap lingkungan alam, manusia lain, dan Tuhannya. Pada tataran praksis, bimbingan dan konseling profetik mengelaborasi metode sokratik dalam strategi dan teknik layanannya. Metode sokratik memiliki kekuatan untuk membangun kesadaran individu melalui keterampilan berpikir reflektif, sehingga dimungkinkan menemukan “kediriannya” untuk hidup penuh maslahat sebagaimana fitrah kemanusiannya.

Dia Yang Mengerti

Download Dia Yang Mengerti PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831248836
Pages : 411 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Dia Yang Mengerti :

Download or read book Dia Yang Mengerti written by Azilah Wahab and published by Alaf 21. This book was released on 2013 with total page 411 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Kata-kata Bidan Sauyah menusup dalam fikiran Suriyana. Kemarahannya menjulang-julang terhadap Wardina Amni. Dia tidak mahukan anak itu. Kebencian bertukar dendam. Sebaik saja anak itu dilahirkan, terlalu banyak bencana yang datang. Dia benci, benci, benci! - Wardina Amni - Ada waktunya aku dihina, dikeji dan dipandang mereka dengan penuh jijik. Kehadiranku langsung tak dipedulikan meskipun kelahiranku ke dunia ini, bukan aku yang pinta. - Amir Haziq - “Yang penting, Dina ada abang dan abang ada Dina.” Roda alam terus berputar. Wardina Amni bangkit mencari kebahagiaan. Dia ingin mencapai bintang. Dia juga dambakan keadilan. Haknya sebagai anak harus dipertahankan. Bak seorang pengemis, dia terus menadah kasih. Dia mengharap agar kerinduannya berbalas jua. Sampai bilakah caturan takdir dukanya akan bertukar manis?

Bukan Salah Cinta

Download Bukan Salah Cinta PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831249888
Pages : 665 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Bukan Salah Cinta :

Download or read book Bukan Salah Cinta written by Liza Zahira and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 665 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Megdelina, gadis manis yang jadi perhatian. Memang ramai lelaki yang cuba mengusiknya tapi dia tidak peduli. Cuma usikan Yusoffe dia rasa lain macam. Ini bukan kes mengusik tetapi kes menyakitkan hati. Jenis mulut longkang! Megdelina tidak akan jatuh hati pada orang begini. Dia hanya mengharapkan lelaki yang berbudi dan berhemah tinggi. Namun Yusoffe ingin melamarnya. Permintaan itu terlalu berat! MenerimaYusoffe bererti dia mengecewakan Emmareeza, adiknya yang menaruh kasih pada lelaki itu. Sama ada dia pasrah atau tidak, pasti ada hati yang akan terluka. Pada masa yang sama, Chef Syafil turut menaruh perasaan terhadapnya. Namun, dia menganggap lelaki itu sebagai sahabat dan jiran yang paling baik.

Dari jendela zaman ini

Download Dari jendela zaman ini PDF

Author :
Publisher : ITBM
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789830684802
Pages : 523 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (36 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Dari jendela zaman ini :

Download or read book Dari jendela zaman ini written by and published by ITBM. This book was released on 2010 with total page 523 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt:

Harlequin Koleksi Istimewa: Cinta Musim Dingin (A Christmas Proposition)

Download Harlequin Koleksi Istimewa: Cinta Musim Dingin (A Christmas Proposition) PDF

Author :
Publisher : Gramedia Pustaka Utama
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9786020637754
Pages : 256 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.0/5 (26 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Harlequin Koleksi Istimewa: Cinta Musim Dingin (A Christmas Proposition) :

Download or read book Harlequin Koleksi Istimewa: Cinta Musim Dingin (A Christmas Proposition) written by Jessica Lemmon and published by Gramedia Pustaka Utama. This book was released on 2020-01-13 with total page 256 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Sang ratu sosialita, Stefanie Ferguson tidak melihat jalan lain selain menikah untuk menyelamatkan karier politik saudara laki-lakinya. Untunglah, sahabat baik saudara laki-lakinya, Emmett Keaton, bersedia membantu. Hanya saja, sampai detik ini, Stefanie sebenarnya tidak pernah mempertimbangkan Emmett sebagai calon kekasih apalagi calon suami! Namun, entah bagaimana sumpah pernikahan yang diucapkan di tengah musim dingin membuat hasrat bergejolak di antara mereka. Apakah pernikahan sementara untuk meredakan skandal ini akan berlanjut menjadi pernikahan sungguhan?

Akulah Si Jelita

Download Akulah Si Jelita PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789831249710
Pages : 521 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.8/5 (312 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Akulah Si Jelita :

Download or read book Akulah Si Jelita written by Syaida Ilmuna and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 521 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Kesat air matamu, Jelita! Orang yang sepatutnya menangis, Asfahan. Dia harus menjilat setiap dosa yang dia tinggalkan buatku. Luka ini terlalu lama. Kini, masa untuk melunaskan dendam. Bukan lagi meratap tangis. – Jelita Aku ingin merasainya. Aku amat merinduinya. Biarpun hatiku telah digilis berkali-kali, aku tetap menyimpanmu jauh di sudut hati. Aku teringin menjadi yang dicintai dan dibelai dengan penuh kasih sayang. Berikan aku sedikit cinta… - Lara Adakah ini balasan yang adil buat aku? Ya ALLAH… sungguh aku manusia berdosa. Bila cinta itu masih boleh dipupuk, aku sia-siakan. Bila cinta itu jadi dambaan, aku ditolak seperti sampah yang kian membusuk! Maafkan aku kerana tidak mampu berhenti daripada terus mencintai kau! – Asfahan

Benci! Benci! Benci!

Download Benci! Benci! Benci! PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 :
Pages : pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4./5 ( users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Benci! Benci! Benci! :

Download or read book Benci! Benci! Benci! written by Ayu Emelda and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: “Benci! Benci! Benci! Kalau Zarif datang merisik sepuluh kali pun jawapannya tetap sama. Tak suka! Tak nak! Tak mahu!” ~ Qisya Ammara. Tetapi Zarif Amri juga yang jadi suami. Takdir mengatasi segalanya. Hubungan mereka terpateri dengan ijab dan kabul. Bukan kerana dipaksa, bukan disuruh dan bukan juga atas desakan sesiapa...Qisya sendiri yang rela. Baru semalam bergelar isteri, angannya untuk mengecap bahagia hancur berderai. Menyesal! Sayang, segalanya sudah terlambat. Cinta yang cuma suam-suam kuku semakin haru-biru. Cemburu dan dendam meranapkan segalanya. Setiap kali rasa kasih hadir, ada sahaja yang jadi penghalang. Nama Akim bagaikan satu badi untuk mereka berdua merasai kebahagiaan. Kesannya, jasad dan jiwa Qisya cukup terdera dan terseksa. Saat berputus asa dengan cinta, Zarif mula sedar bahawa isterinya tidak bersalah. Namun, mampukah sekeping hati yang sudah hancur lebur mengenal erti cinta lagi? Dia akan berjuang untuk memiliki cinta Qisya yang hilang tatkala dirinya kian dibenci.

Esei Penghargaan Kepada Profesor Emeritus V.I. Braginsky

Download Esei Penghargaan Kepada Profesor Emeritus V.I. Braginsky PDF

Author :
Publisher :
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : UCR:31210024393397
Pages : 700 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.3/5 (121 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Esei Penghargaan Kepada Profesor Emeritus V.I. Braginsky :

Download or read book Esei Penghargaan Kepada Profesor Emeritus V.I. Braginsky written by Jelani Harun and published by . This book was released on 2013 with total page 700 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt:

Horison

Download Horison PDF

Author :
Publisher :
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : UOM:39015068936783
Pages : 452 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.3/5 (91 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Horison :

Download or read book Horison written by and published by . This book was released on 1999 with total page 452 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt:

Misi Rebut Hati

Download Misi Rebut Hati PDF

Author :
Publisher : Alaf 21
Release Date :
Language : EN, FR, GB
ISBN 10 : 9789678604765
Pages : 531 pages
File : PDF, EPUB, or MOBI
Rating : 4.6/5 (786 users download)


GO BOOK!


Summary Book Review Misi Rebut Hati :

Download or read book Misi Rebut Hati written by Nuriz Aida and published by Alaf 21. This book was released on 101-01-01 with total page 531 pages. Available in PDF, EPUB and Kindle. Book excerpt: Syed Ikram Hakimi mempertaruhkan segala-gala untuk mencari kepuasan hidup. Jiwa muda membuatkan dia mudah tergelincir dari landasan sebenar. Baginya, muda hanya sekali. Jika tidak dinikmatinya sekarang, bila tua tiada maknanya lagi. Malah demi membuktikan dirinya bukan hamba cinta, dia juga sanggup menyahut cabaran sesiapa sahaja. Kehadiran Aleesya Arianna membuatkan Ikram berpaling dua kali. Gadis itu ibarat jinak-jinak merpati. Malah mampu menjadi mawar yang berduri. Mendekati gadis itu membuatkan hati lelaki ini bergetar hebat. Dalam masa yang sama, dia perlu membuat pilihan. Ketika hati mula menerima cinta, dia terpaksa menelan racun yang diciptakannya sendiri. Benar kata orang, ‘terlajak perahu boleh diundur, tetapi terlajak kata buruk padahnya.’ Sekali lagi Arianna terluka. Tapi kali ini dia sudah bersedia. Manusia seperti Ikram tidak layak mendapat cintanya.